Региона

Над 700 деца се включиха летните занимания в Габрово

Летните занимания в Габрово се проведоха за единадесета поредна година.

Те продължиха цял месец и в тях се включиха общо 757 деца.

Инициативата на Местната комисия за борба срещу обществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Габрово и училищата в града е в помощ на родителите и осигурява грижа за децата от първи до четвърти клас, осмисля свободното им време с богатата програма и множество дейности.

Децата се включиха в ателиета по интереси и развлечения на открито, излети сред природата, посещения на музеи в Габрово и Трявна, в полицията и пожарната, развиваха социални умения.

Вълнуващи за децата беха посещенията в Регионален исторически музией и Интерактивен музей на индустрията, Даскаловата и Славейковата къща, Старото школо и  етнографския музей “Етър“.

В планетариума бяха покорени от Звездната зала, която пресъздава точно копие на звездното небе и движенията на небесните тела,  в „Боженски чифлик“ участниците имаха възможност да се докоснат до тайнството на правенето на хляба, а фирма “Елви“ ги запозна с пътя на млякото. От оранжериите на ОП „Благоустрояване“ всяко дете си тръгна със засадено от него цвете.

За повишаване на знанията по важни теми децата взеха участие в интерактивните занимания с експерти от природните паркове “Българка“ и Централен Балкан, от Кариерен център – Габрово, от отдел „Околна среда и води“ към Общината и Превантивно информационен център по зависимост – Габрово. А в детския отдел на регионалната библиотека направиха начални стъпки в програмирането.

МКБППМН към Община Габрово оценява подкрепата и изказва сърдечна благодарност за оказаното съдействие на Общински пътнически транспрот – Габрово са съдействието по време на провеждането на летните занимания. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest