Региона

Над 70 души потърсиха съдействие в мобилните пунктове, разкрити от Община Варна

На три локации в града медицински специалисти мериха безплатно кръвното налягане на желаещите. На над 750 души бе раздадена минерална вода 


Над 70 души потърсиха съдействие на разкритите от Община Варна мобилни пунктове. В тях медицински специалисти мериха безплатно кръвното налягане и даваха съвети във връзка с горещото време. Младежи от БЧК раздаваха бутилки с минерална вода на преминаващите. 

Припомняме, че във връзка с обявения жълт код и очакваните високи температури Община Варна разкри мобилни медицински пунктове на три локации –  до градинката на Варненската търговска гимназия, на площад „Независимост“, както и пред Туристическия информационен център (Козирката).  

Пунктовете ще работят и в други дни от следващата седмица, когато има обявен код за високи температури. 

Здравните специалисти съветват хората да избягват излизането навън в най-горещата част на деня, а ако това е наложително, да се носят шапка и светли дрехи. Те припомнят, че високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода помага за поддържане на оптималното ниво на хидратация в тялото и регулира телесната температура. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest