Региона

Над 30 музея и галерии отварят врати срещу свободен вход в Европейската нощ на музеите

Водещо събитие е и официалният старт на летния туристически сезон, който Община Варна отбелязва с концерта  “И лятото дойде“

Над 30 музея и галерии отварят врати срещу свободен вход в Европейската нощ на музеите, която ще се проведе на 18 май, събота. Инициативата се организира за поредна година със съдействието на Община Варна.

В тази нощ музеи, галерии, творчески работилници и алтернативни арт и културни пространства, дават възможност на голям брой посетители да се запознаят отблизо с културното наследство и многообразие на изкуства.  

Водещо събитие е официалният старт на летния туристически сезон, който Община Варна отбелязва с концерт – спектакъл “И лятото дойде“ за жителите и гостите на града. В концерта ще участват популярни  български изпълнители, DJ  и симфоничен оркестър, входът е свободен, мястото е входа на Морската градина, а началният час – 19:00 часа.

Събитието се организира от Община Варна,  Фондация за изкуство „Йордан Петков“ и Сдружение „Таляна“, в партньорство с Френски институт в България.

Подробната програма на събитията може да бъде проследена в сайта: https://varnanight.bg/.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest