Над 200 ученици взеха участие в лекоатлетическата щафета „Европа“

216 ученици от 5 до 11 клас се включиха в традиционната лекоатлетическа щафета, посветена на Деня на Европа – 9 май.

В състезанието, което се проведе по южното платно на булевард „Славянски“, участваха 27 отбора, съставени от по четири момичета и четири момчета. Учениците бяха разделени в три възрастови групи – 5-7 клас, 8-9 клас и 10-11 клас. По регламент всеки пост с участници трябваше да пробяга по 100 метра, а общата дължина на трасето на надпреварата беше 800 метра.

Най-много участници – 11 отбора се включиха в първата възрастова група за ученици от 5-7 клас. Победител стана тимът на СУ „Сава Доброплодни“. На второ място се класираха възпитаниците на ОУ „Д-р Петър Берон“, а трето място зае отбора на СУ „Панайот Волов“.

Във втора възрастова група (8-9 клас) взеха участие 9 отбора. Първи финишираха учениците от СУ „Сава Доброплодни“, на второ място се нареди отборът на ПГОХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, а трети завърши тимът на ППМГ „Нанчо Попович“. Математическата гимназия участва и с още един отбор в тази възрастова група, който остана на четвърта позиция.

В трета възрастова група (10-11 клас) участваха 7 отбора. Най-бързи по трасето бяха възпитаниците на ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“. Втори са учениците от ПГСАГ, а трети се нареди съставът на СУ „Панайот Волов“.

Първите три отбора във всяка възрастова група бяха наградени с медали и купи от зам.-кмета по образование и култура Найден Косев. С две специални награди беше отличен отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“, в който участваха момчета и само една девойка. Съставът се състезава в двете възрастови групи (8-9 клас) и (10-11 клас).

Организатори на лекоатлетическата щафета са Община Шумен и ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“.

Pin It on Pinterest