Над 120 деца и младежи се включиха в осмото издание на „Деца на колела“ в Ловеч

На 11-12 септември в Ловеч се проведе осмото поредно издание на традиционното велосъстезание „Деца на колела“ , което ежегодно  се провежда в „града на люляците“ и тази година отново събра над 120 участници от всички краища на България.

Събитието беше 6-ти, финален кръг от Детските Колоездачни Серии, както и Държавен шампионат по спускане за възрастови групи до 10, 10-12 и 13-14 годишни на Българска Федерация Колоездене и определи шампионите  на България за 2021 година.

Съботния ден на 11 септември беше отреден за състезанието при най-малките участници, които бяха  разделени в 3 категории – 5-7 годишни, 8-9 годишни и момичета, а първите места  в отделните групи спечелиха Явор Андреев, Диян Радославов и Хели Ангелова.

В неделния ден конкуренцията във всички възрастови групи беше много голяма, а участниците показаха завидни умения с колелата. Най-добро време за деня от 1:07.43 мин. успя  да постигне представителя на отбора на Райдърс Юнайтед – Роберто Василев, които стана първи в категорията на 15-16 годишните. Само на 32 стотни разлика след него остана плевенчанинът Калоян Янкулов, а трети в категорията се класира Петър Драгнев от града домакин.

В Държавния шампионат в категория 13-14 годишни, първи с време 1:11.48 мин. се класира представителя на бургаския отбор Росен Ранков до него на почетната стълбичка се наредиха Георги Георгиев от „Маунтин Райдърс – Казанлък“ и Николай Георгиев.

При 10-12 годините, национален шампион стана Виктор Кръстев, а негови подгласници останаха Кристиян Пешев и Калоян Иванов. При момичетата първа се класира Гергана Цанкова от клуб Хоталич, следвана от съотборничките и Рая Трендафилова и София Аладжем.

Медалите бяха връчени лично от кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, която приветства всички колоездачи в града, а победителите получиха грамоти от Общината и награди от спонсорите на събитието – Skulls & Forks и Quinbite.

Pin It on Pinterest