Над 100 души от ФА „Странджа“ и ФА „Тракия“ ще излязат заедно на една сцена в Бургас

Два от най-именитите професионални фолклорни ансамбли у нас, бургаският „Странджа“ и пловдивският „Тракия“, отново ще излязат на сцената заедно.

Това е и името на новия им концерт-спектакъл – „Заедно“. Датата на тяхната съвместна изява е 11 юли, с начало в 20 часа. Мястото е Летен театър – Бургас, където двата ансамбъла направиха прекрасен концерт и преди три години, тогава озаглавен „Фолклорна импресия“.

„Заедно 2020“ е с продължителност над 90 минути. В него ще видите отделни изпълнения на двата ансамбъла, както и съвместни изпълнения, при които на сцената ще има над 100 души едновременно. Програмата е многообразна и съдържа песни и танци от всички фолклорни области на страната.

Билетите са вече в продажба  – къде и как вижте на плаката. Ако ще идвате от друго населено място, предвидете повече свободно време, защото през лятото Бургас е най-интересният български град. 11 юли, датата на концерта, се пада в събота. Предварително ви съобщаваме, че тази година абсолютно всеки летен бургаски уикенд ще е тематичен, съчетаващ кулинария и изкуство по улиците и на знакови места в града. 

Pin It on Pinterest