Националният отбор на Беларус по кану-каяк за юноши и девойки проявява интерес към Русе за спортен лагер

Отборът по кану-каяк от град Борисов, Беларус, избра Русе като място за спортна подготовка.

        Треньорът Владимир Александрович и неговите възпитаници – 4 момичета и 7 момчета от Спортното училище в Борисов, провеждат традиционния си спортен лагер за осма поредна година у нас.

        Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев посрещна гостите на града в сградата на Община Русе и поздрави младите спортисти и техния треньор за постигнатите постижения и международни и световни отличия.

        Александрович е известен с постиженията си в кану-каяка – той е подготвял Александра Гришина и Анастасия Лавренова, които получиха българско гражданство и бяха привлечени да се състезават за България.

        През 2017 г. Анастасия Лавренова и Даниела Недева стават четвърти на 1000 м. на Европейското първенство за жени в Пловдив, а 2 години по-късно Александра Гришина и Даниела Недева –  двойка каяк, завършват шести на Световното първенство 1000 м. в Унгария.

        Владимир Александрович гласува доверие на Евгени Недев – треньор по кану-каяк в „Локо“ Русе и преподавател в Спортното училище „Майор Атанас Узунов“, и очакванията се оправдават – доказателство за това са многото спечелени медали и участия в различни състезания.

        Лагерът на гребците ще продължи един месец, като националният отбор на Беларус за юноши и девойки също проявява интерес за съвместна подготовка с русенци.

Pin It on Pinterest