Националната гвардейска част представя церемония-спектакъл „Искри“ в Ямбол

Днес (19 юни), в 19:00 часа в Ямбол ще започне едно невероятно зрелище – церемония-спектакъл „Искри“ на Национална гвардейска част.

Атрактивната програма е подготвена от българските гвардейци по повод 70-годишнината на Авиобаза „Безмер“ и Деня на Ямбол.

Събитието, в което ще участват над 200 военнослужещи, е подарък за жителите и гостите на града. По време на спектакъла жителите и гостите на Ямбол ще имат възможност да видят неповторимо съчетание от ефектна демонстрация на нестандартни строеви хватки, движения с и без оръжие и отдаване на почит към бойните знамена и героите, отдали живота си за свободата на България. По време на изпълнението ще бъдат показани и знамена-светини от славното българско минало.

Представителният ансамбъл на въоръжените сили към Националната гвардейската част ще изнесе празничен концерт с участието на Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Вили Станева, Гергана Николаева, фолклорно дуо „Ладена“, квартет „Армейска песен“, танцова формация „Алгара“, Таня Дупаринова, Стоян Бончев в 20:00 часа на площадното пространство пред Община Ямбол.

Събитието ще завърши с тържествена заря.

Организатори на церемонията и концерта са Община Ямбол и Авиобаза „Безмер“.

Pin It on Pinterest