Региона

На улицата да сме бдителни е общ почин на Община Стара Загора и СНЦ „Аз съм бъдещето – Пази ме!“

Нови знаци на тротоарните пространства напомнят да се откъснем от виртуалността докато пресичаме

Днес започна поетапно полагане на хоризонтална маркировка по натоварени възлови кръстовища в Стара Загора, чиято цел е да заостри вниманието на пешеходци, разсеяни от телефоните или слушалките си. Идеята е да се предотвратят пътни инциденти заради непредпазливост – понякога младите хора са твърде погълнати от устройствата си и пресичат рисково, информира зам.-кметът на Община Стара Загора арх. Мартин Паскалев.

Инициативата е на СНЦ „Аз съм бъдещето – Пази ме!“, която е получила одобрението на Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора. На тротоарите ще бъдат изобразени два знака, напомнящи на минувачите да пресичат бдително. От Сдружението с нестопанска цел са мотивирали идеята си с факта, че твърде често се случват произшествия заради пешеходци, чието внимание е отклонено от екраните на телефоните им и те пропускат да се огледат на улицата.

Знаците ще бъдат изобразени на натоварени кръстовища, а също и в близост до училища и детски градини, съобщи още арх. Мартин Паскалев.

„Разчитаме, че поставените изображения ще ни замислят и помогнат да бъдем по-отговорни пешеходци! Благодарим на г-н Мартин Паскалев, зам.-кмет по устройство на територията, строителство и безопасност на движението, за професионализма и разбирането“, изтъкват от СНЦ „Аз съм бъдещето – Пази ме!“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest