Региона

На информационна среща представиха новосъздадената  електронна платформа на Програма „Култура“

Новосъздадената  електронна платформа на проект на Правилник на Програма „Култура“ за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата представиха Община Стара Загора и част от екипа, поддържащ системата.

В зала 33 на Регионален исторически музей – Стара Загора демонстрираха функциите на системата пред потенциалните кандидати и заинтересовани лица (творци и творчески общности).

„Това е една предварителна среща, обучителна, за да се запознаете подробно с информацията относно електронната система. Тя ще улесни много процедурата по  кандидатстване, защото всичко ще става онлайн. Сроковете, в които трябва да се справим с разработването на правилника са кратки, но това няма да попречи на резултата, който очакваме да постигнем“, каза в началото на срещата  Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“. Тя напомни, че Програмата ще бъде проведена в две сесии – на 2 май и в началото на месец октомври.

Радослав Младенов, част от фирмата поддържаща електронната система, направи демонстрация на екран относно стъпките, през които трябва да преминат  кандидатстващите.

В края на месец февруари също бе проведена информационна среща относно подробности за проекта на Правилник на Програма „Култура“ на Община Стара Загора.

Може да се запознаете с нея на: https://www.starazagora.bg/bg/novini/programa-za-novi-vazmozhnosti-za-finansirane-na-kulturni-sabitiya-v-stara-zagora-predstavi-resorniyat-zam-kmet-na-obshtinata-milena-zheleva/.

Целия Правилник може да видите на: https://www.starazagora.bg/bg/proekti-na-naredbiproekt-na-pravilnik-na-programa-kultura-na-obshtina-stara-zagora-za-finansirane-na-sabitiya-i-proekti-v-oblastta-na-izkustvata-i-kulturata-022024bg-1.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest