Региона

Музикалното училище в Стара Загора за първи път на сцената на Jazzфест 2024

Празнична година за НУМСИ „Христина Морфова“, които отбелязаха и 50 години от основаването на училището през месец май с тържествен концеерт

Четвъртата вечер, част от фестивала „Цветовете на джаза“, бе посветена на младите таланти, възпитаници на Националното училище за сценични и музикални изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора. Гласовитите ученици, заедно с преподавателя по поп и джаз пеене Павел Цонев, представиха амбициозния си проект „Singing Herbie Hankock”.

„Това е един от най-проспериращите класове в нашето училище, който представя изключително трудна програма. Да пееш Herbie Hankock, който е един от много сериозните джазмени в световен мащаб, е изключително амбициозно“, коментира бившият ученик и сегашен директор на НУМСИ „Христина Морфова“ Красимир Къшев. „Щастливи сме, защото за първи път имаме самостоятелно участие в Jazzфеста, за което работихме много. Благодарим на Община Стара Загора за възможността и се надяваме  да оправдаем очакванията!“, допълни той малко преди старта на концерта.

На сцената излязоха учениците от специалност поп и джаз пеене – Вероника Гочева, Виктория Добрева, Елвира Илчева, Елиза Виденова, Мария дел Кармен Мангърова, Теодора Апостолова, а на пианото бе Павел Цонев. 

Тази вечер, последна за „Цветовете на джаза“, отново е посветена на младите звезди. От 19.30 часа, на Античния форумен комплекс „Августа Траяна“, публиката ще се наслади на концерт на Вокална студия „Траяна глас“ – квинтет и последователи. При лоши метеорологични условия, концертът може да бъде отменен, като ще бъде публикувана допълнителна информация на официалния сайт на Община Стара Загора.

На 15 и 16 юни /събота и неделя/ се дава стартът на „Джаз в цялата страна”, проект на Jazz FM радио,  в партньорство с Община Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, НУМСИ „Христина Морфова”, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавен архив – Стара Загора, ЦПЛР и НЧ „Родина – 1960”. Повече за него можете да намерите на www.jazzfm.bg.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest