Моника Цанева от Русе бе удостоена с почетното отличие „Национална диплома“

Моника Цанева от Средното училище по европейски езици в Русе бе удостоена с почетното отличие „Национална диплома“ от Министерството на образованието и науката.

Отличието бе символично връчено от заместник областния управител д-р Стефка Караколева на директора на гимназията Добромира Николова, тъй като Моника е вече в чужбина, където ще продължи висшето си образование. Най-вероятно тя ще учи в престижен датски университет, като какви са на този етап плановете ѝ за последващо кариерно развитие все още не е ясно.

Успехът от целия ѝ курс на обучение, както и от държавните зрелостни изпити, е отличен 6.00. Същевременно тя е участвала в редица регионални и национални езикови състезания и такива в сферата на предприемачеството. Директорката ѝ я описва като изключително сериозно, дисциплинирано и мотивирано момиче, винаги скромно и целенасочено. „Никога не парадира с успехите си, има висок манталитет и възпитание.“, каза още Добромира Николова за Моника Цанева.

Според д-р Караколева такива млади хора са гордост за региона и страната и на тях се възлагат най-големите надежди за бъдещи постижения в различните сфери от живота. „Надявам се повече хора да избират България. Дори да отидат и да учат някъде извън страната, след това да се върнат с натрупания опит и да бъдат полезни за държавата, в която са израснали.“, допълва още заместник областният управител.

На срещата в Областната администрация присъства и директорът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, която сподели, че за поредна година ученик от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ бива удостоен с „Национална диплома“. Според нея това се дължи както на упоритоста на децата, учещи там, така и на отлично подготвените преподаватели. Понастоящем в училището се обучават приблизително 1300 ученици, като от септември то ще посрещне децата с новоасфалтиран двор, който предоставя отлични условия за спортуване и практикуване на всички видове традиционни спортове. Не малка част от класните стаи са също реновирани. Някои са пребоядисани, със сменени подови настилки, а в други има дори 3D тапети.

Pin It on Pinterest