Мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци работи в Казанлък от днес.

Той е монтиран на централно място, на паркинга зад Пощата. От понеделник до петък от 08,00 ч. до 12,00 ч. и от 14,00 ч. до 18,00 ч. всеки посетител ще бъде обслужен от служител на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ с насоки къде и как може да отстрани от дома си натрупани отпадъци.

Гражданите ще могат да изхвърлат различни по род и по вид излишни вещи – тонер касети, батерии, текстил и облекла, лекарства, бутилки и буркани, пластмаса, картони и хартия, опаковки от перилни и почистващи препарати и други. Общината има сключени договори за всеки отделен вид отпадък и той ще бъде извозен и предаден за рециклиране към съответната фирма.

Посетителите могат на място да се запознаят и с платените услуги на Общинското предприятие и телефон за сигнали и заявки на контейнери 0431 63 880, където се приемат поръчки, включително за строителни и едрогабаритни отпадъци за извозване на депото до село Шейново.

От Общинското предприятие заявяват готовност да реагират с подобрения в новата услуга, според потребностите на казанлъчани, включително с разкриване на нови мобилни центрове. Желанието на Община Казанлък е да улесни гражданите при изхърлянето на различен боклук и така да направи града по-чист и приятен.

Pin It on Pinterest