Региона

Младите червенокръстци от Ловеч с акция за възпоминание на жертвите на пътя

На 21 ноември 2023 г. във връзка с отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия младите червенокръстци от Ловеч поставиха черна лента на пътя.

Акцията беше на мястото, където само преди десетина дни загина 13-годишният Мариян Мирчев при пътно транспортно произшествие близо до село Александрово, община Ловеч.

Участваха съученици с директора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“-с. Александрово Грета Ячовска и партньори от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Ловеч. Те запалиха свещички в памет на Мариян и с това отново казаха на всички „Нека спрем войната на пътя“!

Акцията продължи в Ловеч с раздаване на информационни материали на водачите на МПС и акцентирахме най-вече на по-младите шофьори да бъдат по-внимателни, по-толерантни и отговорни, защото човешкият живот няма цена.

Войната по пътищата в България от началото на 2023 година доведе до 3222 тежки пътни инциденти, загинаха 248 души, ранените са 4306.

Инициативата за възпоменание жертвите на пътнотранспортни произшествия датира от 1995 г. С решение на Европейската федерация на жертвите от ПТП се привлича вниманието на обществеността към проблемите на пътната безопасност. ООН обявява Световния ден за възпоменание да се отбелязва в третата неделя на месец ноември.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest