Региона

Млади таланти от България и Румъния се събират в Русе за турнира по бадминтон „Русенско лято“

От 5 до 7 юли залата по бадминтон в Спортен комплекс „Ялта“ се превръща в арена на оспорвани двубои по време на 26-ия Международен турнир „Русенско лято“.

89 млади таланти от България и Румъния ще премерят сили индивидуално и по двойки в различните категории (включително смесени) – деца до 13 години, юноши и девойки.

Организатор на престижния турнир е Спортен клуб по бадминтон „Русе“ с председател Стефан Христов, а събитието се осъществява с подкрепата на Община Русе. Официалното откриване се състоя днес. Приветствие към участниците и организаторите отправиха заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов.

Вълнуващи мачове ще се редуват през трите дни на турнира, а публиката ще може да се наслади на динамична игра, спортен дух и емоции. Домакините от Русе ще се борят за отличия в почти всички категории, като вече завоюваха първи места в някои от тях.

Кулминацията на „Русенско лято“ ще е на 7 юли, когато около 12:30 ч. ще се проведе тържественото награждаване и закриване на турнира.

Според организаторите „Русенско лято“ е не само спортно събитие, но и прекрасна възможност за обмен и приятелство между децата от България и Румъния. От Спортен клуб по бадминтон „Русе“ са убедени, че надпреварата ще допринесе за популяризирането на бадминтона сред подрастващите и за развитието на този спорт в региона.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest