Млади хора с увреждания спортуват, готвят и творят в дневен център за възрастни „Св. Марина“

Дневен център „Света Марина“ на ул. „Гюешево“ в София помага на хора с увреждания над 18 години да се адаптират и научат по-лесно основни навици за живота.

В центъра те спортуват, имат рехабилитация, учат се да готвят, занимават се с музика, гледат български филми. Повечето от тях идват сутрин, а вечер родителите им си ги взимат. Центърът е държавно делегирана дейност, която е предоставена на сдружението „Информация и консултации“.

Днес възпитаниците на дома показаха кулинарните си умения. Вторник е отреден за Клуб „Вкусно“. Често правят баница, приготвят сандвичи, плодови салати и плодови шишчета. Кулинарните занимания започнали преди 5 години. Като си отидат вкъщи, всички разказват на родителите си какво са правили през деня в двете кухни на центъра, разказа директора Йотка Тодорова.

Друго занимание са свързани с арт-терапия, където младите хора изработват различни предмети с техника декупаж, украсяват, рисуват. Центърът има две фитнес площадки. Едната е направена с помощта на Столична община и посолството на Република Израел. Провеждат се занимания по йога на смеха. В петък всички гледат кино, като този месец акцентът е българските филми.

Pin It on Pinterest