Региона

Младежите от ЦНСТДМУ “Слънчево детство” се завърнаха с много награди от XV- ти Национален конкурс “Неоткрити красиви надежди” град Китен

Младежите от ЦНСТДМУ „Слънчево детство” №1 и №2 град Шумен участваха в XV-ти Национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди“ – гр. Китен- 2024 г., организиран от Сдружение „Сияйна зора“ – гр. Шумен.

В конкурса се изявиха представители на 54 социални услуги от цялата страна. Младежите и техните ръководители от ЦНСТДМУ „Слънчево детство” №1 и №2 – гр. Шумен, взели участие в конкурса, бяха отличени със специални грамоти и награди:

  • Грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие, Раздел: Народни танци и хора;
  • Грамота за впечатляваща визия и сценично присъствие, връчена на Шаафие Мехмед;
  • Специална награда „Криле за мечти“ на Сдружение „Сияйна зора“ за поощряване развитието на талантите при хора с ментални увреждания, Категория „Творчество“, връчена на Даниел Ангелов;
  • Специалната награда „Светло сърце“ на Сдружение „Сияйна зора“ за оригинален подход при създаване на художествена програма за хора с ментални увреждания, връчена на възпитателя Марчела Маркова.

Участието на младежите от ЦНСТДМУ „Слънчево детство” №1 и №2 град Шумен в конкурса е белязано с много нови запознанства и контакти с потребители от други социални услуги, свързани с незабравими за тях емоционални преживявания.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest