Региона

Междуведомствено звено за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите създадоха в Бургас

Междуведомствено звено за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите създадоха Окръжна прокуратура-Бургас, ОД на МВР-Бургас и Териториална дирекция „Национална сигурност“-Бургас.

То ще има обхват на действие до 11.06.2024 г. – денят след провеждането на изборите за членове на Европейския парламент и на изборите за български народни представители.

В междуведомственото звено участват окръжният и районният прокурор на Бургас Георги Чинев и Мария Маркова, старши комисар Емил Павлов – директор на ОД на МВР-Бургас и Любомир Вълков – директор на ТД „НС“-Бургас.

Идеята за създаване на структурата е да бъде координирана дейността на формираните дежурни звена в трите институции, за да бъде осигурено пълно взаимодействие между тях. Участниците ще обменят и информация с РИК-Бургас. Ще бъдат анализирани и обобщавани получените данни от дежурните звена в трите институции, за да бъде постигнато максимално противодействие срещу престъпленията против политическите права на гражданите на територията на цялата Бургаска област.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest