Международен музикален конкурс събира най-талантливите млади изпълнители във Варна

Петият Международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството” събира най-талантливите млади изпълнители от страната и чужбина във Варна от 4-ти до 8-ми септември.

Събитието е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството” и Фонд „Култура“ към Община Варна. 

Желаещите да се включат могат да получат повече информация и подадат заявки до днес (28-ми август) на сайта на конкурса: http://artstarsbg.weebly.com/

Конкурсът се провежда в категориите „Поп пеене“, „Класическо пеене“, „Оперно пеене“ и „Фолклор“. Победителите във всяка категория ще бъдат избирани от професионални жури. Сред музикантите в отсъждащите комисии са композиторите Хайгашод Агасян и Нелко Коларов, певецът Славин Славчев, директорът на ТПМЦ Даниела Димова, проф. д-р Иванка Нинова  от  НМА „Проф. П. Владигеров“, проф. Ейми Фримър от Университет „Tulane“ – САЩ, Роберта Матели – вокален педагог и оперен режисьор – Италия, Радослав Иванов –хореограф, главен художествен ръководител на „Ансамбъла на МВР – Варна“ и други. 

Pin It on Pinterest