Региона

Матей Казийски открива Beach Arena Burgas на 1 юни

Още една зона за плажни спортове ще се превърне в любима локация за бургазлии и гости на града това лято.

На 1 юни (събота), от 9.00 ч., ще започне програмата по откриването на BURGAS BEACH ARENA – уникално  съоръжение за спорт на открито. То се намира след Северния плаж, до паркинга и алеята към Солниците.

За атрактивното събитие в Бургас пристига световната волейболна звезда Матей Казийски по покана на Beach Volley Burgas. Той ще очаква всички почитатели на плажа сутринта за демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. Всички фенове ги очакват снимки и автографи със световната звезда.

На същото място, от 9.00 ч. до 13.00 ч., ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб Beach Volley Burgas, както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб „Бийч тенис Бургас“.  Не пропускайте и щафетните игри за деца, организирани от Fit Kids с помощта на спортните клубове по плажен тенис, волейбол и „Хикари Доджо Бургас“. Всеки е добре дошъл да участва в тях без предварително записване. Всички тези активности са част от тематичния уикенд „Fun&Sun”, който Община Бургас посвещава на децата и спорта.

В рамките на откриването на новата зона за плажни спортове ще се проведат още атрактивни надпревари. Локацията ще бъде домакин на отборен международен турнир по плажен тенис за мъже, жени и ветерани.  Всеки отбор ще се състои от 10 – 12 души, от които минимум две мъжки двойки, една женска и една двойка ветерани на възраст 50 + години. Паралелно с отборната надпревара ще бъдат проведени и два турнира за деца до 14-годишна възраст.

Събитието се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис. То ще бъде проведено в две отделни категории – PRO и AMATEURS. Подалите заявка участници са повече от 100 състезатели от Бургас, Варна, София, Русе, Равда, Добрич, Лозенец, Молдова, Азербайджан, Русия.

Турнирните мачове ще се провеждат на новоизградената бийч арена Бургас на минимум 8 игрища. Турнирът се явява откриване на летния спортен сезон в Бургас и на календара на турнирите по плажен тенис, като в него участие ще вземат най – добрите играчи на България в този спорт.

В Beach Arena Burgas ще може да се насладите през целия летен сезон на плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол, плажно ръгби, текволи, текбол и плажен доджбол. Зоната ще разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата са душове и съблекални, плажен бар, озвучаване и осветление за тренировки и събития във вечерните часове.

Страница във Facebook:

https://www.facebook.com/burgas.beach.arena

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest