Мария Лалева гостува в Асеновград с романа си „Живот в скалите“

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград ще е домакин на дългоочакваното гостуване на поетесата Мария Лалева.

Събитието се осъществява със съдействието на общината. То бе отложено първоначално заради въведените ограничения и извънредното положение, наложени от разпространението на коронавируса.

Мария Лалева гостува за първи път в Асеновград. Тя е автор на стихосбирките „Не съм ви ближна“, „Личен архив“ и „Благословете Юда“. Дебютният ѝ роман „Живот в скалите“ е бестселър на 2018 г. на книжния пазар в България и вече няколко години е в топ 10 най-продаваните книги. „Романът „Живот в скалите“ поема своя път още преди да е публикуван, дори още преди да е завършен цялостно. Хиляди последователи на Мария Лалева в продължение на няколко години очакват с трепет в социалните мрежи да се появи поредният цитат, в който да разпознаят себе си. Постепенно тези кратки фрази се превръщат в афоризми и постигаха хиляди споделяния и вярна публика“, посочва директорът на Градската библиотека в Асеновград Милена Марковска. „Живот в скалите“ е книга за море и любов. Мария Лалева е категорична, че „любовта винаги е правилният отговор. На всеки въпрос под това небе. Единственият правилен. Още по-голямата тайна на любовта е, че самата тя е едновременно и въпрос, и отговор. Защото е отделна енергия, отделен елемент от нас. Със собствен разум и воля. Не тя живее в нас, а ние в нея“.

Мария Лалева се среща със своите читатели и почитатели днес (29.09.20 г.) от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.

Pin It on Pinterest