Региона

Магистрати от Апелативен район – Бургас проведоха серия от лекции пред студенти от специалността „Право“ на БСУ

За пореден семестър магистрати от Апелативен район – Бургас проведоха серия от лекции пред студенти от специалността „Право“ на Бургаския свободен университет.

Беседите се състояха в периода от 26.03.2024 година до 23.04.2024 година в сградата на университета. Лектори бяха прокурорите Йовита Григорова – зам.-административен ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас и Виолета Калайджиева от Окръжна прокуратура-Сливен, както и Пенка Андреева – следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас.

Темите от лекционния курс, които бяха предварително обсъдени с ръководството на университета и самите студенти, бяха: „Наркотиците – лесният начин да загубиш свободата си. Престъпления извършени от наркозависими лица“, „Киберпрестъпления и безопасност в интернет“, „Разпознаване на лица и предмети, като способ за доказване“ и „Оглед на местопроизшествие като способ на доказване“.

Инициативата прокурори да изнасят лекции пред студентите от Бургаския свободен университет се превърна в традиция. Цикълът от по четири лекции по отделни теми се провежда за трети пореден семестър и се радва на значителен интерес от студентите. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest