Ловеч е домакин на Националното КЛЕТ състезание по немски език

За втора поредна година Ловеч е домакин на кръг от Националното КЛЕТ състезание по немски език, преди то се провеждаше в столицата. Тържественото откриване стана на 17 януари вечерта в салона на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи”. Тази година участниците са още повече – 235 ученици от 45 училища от 25 града от цялата страна на нива от А1 до С1 по европейската езикова рамка. 

Състезанието е под патронажа на кмета Корнелия Маринова, която откри събитието. В словото си тя подчерта: „Ловеч стои в началото на езиковото обучение в цялата страна. Тази година Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ отбелязва 70 години езиково обучение. Това е един връх, зад който стоят трудът и таланта на много поколения учители и възпитатели. През тези години езиковата гимназия се пребори с много трудности. На път сме да преодолеем и двусменното обучение, защото предстои изграждане на ново крило към сградата и тогава всички класове ще минат на една смяна. Немският писател Ерих Кестнер казва: „От камъните, които пречат на пътя ви, може да построите нещо красиво.“  Пожелавам и Вие така от трудностите да създавате красиви неща. Успех на състезанието!“

Поздравления към състезателите  поднесе и Владимир Колев, управител на издателството  КЛЕТ -България, както и зам.-кметът Венцислав Христов, който покани присъстващите след официалната част да наблюдават спектакъла „Звук и светлина“ върху Ловешката крепост.

Художествената програма съдържаше изпълнения на училищния духов оркестър, индивидуални изпълнители и танцов състав.

Pin It on Pinterest