Литературни награди за младите журналисти от ОДК Кърджали

Две индивидуални и колективни литературни награди завояваха младите журналисти от ОДК Кърджали в проведеният за втора година в гр.Стара Загора Национален журналистически конкурс за ученици „Гео Милев“.

Конкурсът се организира от Община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев”, а в него се включиха 88 индивидуални участници със 158 творби и 7 колектива с електронни издания и вестници на хартиен носител от 17 населени места и 13 области.

В Раздел „Информационни жанрове“ на първо място се класира Магдалена Михова – VІ клас от клуб „Медийно студио” с ръководител Антония Грозева, с интервю „Да преминеш през Африка с велосипед е лудо приключение”.

В Раздел „Художествено – публицистични жанрове“ с поощрителна награда бе отличена Калина Стайкова – Х клас от Клуб „Литературно творчество” с ръководител Марияна Бекриева, за очеркът й „Момичето с име на победа” .

С трета награда са отличени в-к „ Приятели плюс”от 2019 г. на клуб „Медийно студио” с ръководител Антония Грозева и Радиоклуб „Детски свят“ с ръководител Марияна Бекриева.

„Срещата с написаното от учениците, включително от най-малките, дава надежда за всички ни, че растат млади хора, способни не само да отразяват, но и да изграждат. Благодарим им!“, коментира Живка Кехайова – председател на журито на конкурса.

Pin It on Pinterest