Куклени и драматични представления в „Дунавски вълни“

Запомняща се среща с Ники Станоев предложи третата фестивална вечер. На откритата цена на крепостта „Баба Вида“ нашият съгражданин представи Stand Up Comedy Show – #НИКИГОВОРИ за ИнфлуенЦата. Шоуто, което имаше своята премиера във Видин благодарение на фестивала „Дунавски вълни“, е вдъхновено от живота по време на епидемията от COVID-19, но пречупено през уникалното чувство за хумор на популярния комик. Изпълнението на Ники Станоев бе прието с бурни аплодисменти от зрителите, сред които беше и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

По-късно вечерта на същата сцена актьорът Димитър Живков представи своя моноспектакъл „Живак“, който през 2013 година донася на родения във Враца актьор наградата „Аскеер“ в категория „Изгряваща звезда“. Спектакълът, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед, включва три разказа, проследяващи различни човешки съдби, чрез които се търси отговор на универсалните въпроси какви сме, какви сме искали да бъдем и в какво сме се превърнали.

И днес „Дунавски вълни“ преминава под знака на театъра. От 11:00 часа на откритата сцена на БиблиоПощата в Крайдунавския парк актьорите от Куклен театър – Монтана разказаха „Една приказно блатна история“. Десетки видински деца се забавляваха с увлекателното представление, което носеше актуални екологични послания.

Тази година стремежът е фестивалът наистина да достигне до всеки жител на Видин и всяка част на града. Затова от 18:00 часа на площада в кв. „Нов път“ Куклен театър – Монтана ще представи детската пиеса „С огъня шега не бива“. От 19:00 ч. на сцената в средновековната крепост „Баба Вида“ почитателите на театралното изкуство ще могат да гледат постановката „Да докоснеш небето“ на Драматичен театър – Монтана.

Pin It on Pinterest