Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес

Кметът инж.Румен Томов свика днес от 13,30 часа заседание на Кризисния щаб  за превенция и реакция при евентуално разпространение на заразата.  

Заседанието се проведе във връзка с усложняващата се епидемична обстановка , свързана с разпространението на коронавирус в страната и обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение . Присъстваха Районният прокурор Борислав Ковачки и  прокурор Елица Калпачка. Ръководител на Кризисния щаб е кметът. Заседанието се проведе в зала №101.

По време на заседанието са набелязани конкретни действия във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.  

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от 20 март 2020 г, влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Забранява се нерегламентираното спиране на пътнически автобуси на територията на община Благоевград. Координират се  действията, като РЗИ уведомява ОД на МВР-Благоевград, за пристигащите от чужбина международни автобусни превози, представят се данни за автобуса, час на пристигане и телефон за контакт с водачите. Забранява се движението на каруци по пътната мрежа в община Благоевград. Забранява се таксиметровите превозвачи да качват в автомобилите си пътници без предпазни маски, водачите се задължават да правят дезинфекция при слизане на всеки пътник. Жителите на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити места. При посещение на граждани в сградата община Благоевград, тези които са без маски ще им се предоставят. Забранява се ползването на кафе автомати и вендиг машини, разположени на открито. Тези, които са в закрити обекти, да бъдат дезинфекцирани от собствениците на обекта.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 24 март 2020г. 

Pin It on Pinterest