Котката валидира пощенска марка с тема „Карнавал“

Лично габровската Котка валидира пощенската марка с тема „Карнавал“ на знаковата за всички карнавални градове дата 11.11 в 11 часа и 11 минути.

Тя бе в компанията на зам.-кмета на града Мария Йозова, Стефан Трифонов – ръководител на Областна пощенска станция – Габрово и художничката на марката Пепа Маркова.

Пощенската марка е на стойност 3 лв., а тиражът ѝ е 6000 бр. Пощенският печат, също създаден специално за събитието, ще бъде предоставен за използване за срок от три работни дни от датата на валидирането в Централната поща в Габрово.

Събитието се проведе при закрити врата в Огледалната зала на Дома на хумора и сатирата. Заради усложнената епидемична обстановка присъстваха само част от героите от марката – Пиеро, Чарли Чаплин, Синята фея, Клоунът, Нарцисът – все персонажи от габровския карнавал, участвали в шествието през годините, и най-запалените филателисти. Сред тях бе и най-възрастният филателист в България, габровецът Андрей Пенчев. Той е на 98 години. 

Марките са една от най-добрите инвестиции в момента, но ако случайно не се получи габровската марка да достигне стойност от един милион, то винаги може да бъде използвана за изпращането на добра новина някъде, решиха гостите на събитието.

Марката е дело на художничката Пепа Маркова, която също е габровка, и е създадена специално за габровския Карнавал.

Фотограф: Росина Пенчева

Повече снимки от събитието можете да видите в линка към фейсбук страницата на Карнавала ТУК

Pin It on Pinterest