Региона

Концерт на Духовия оркестър и изложби в ХГ „Илия Бешков“, в Галерия „Дарение Светлин Русев“ – концерт на хор „Звъника“

Три изложби и концерт на Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков ще зарадват плевенчани в Нощта на музеите и галериите в ХГ „Илия Бешков“, началото е днес /11 май/, 18.30 ч. Входът е свободен.

Почитателите на изобразителното изкуство ще могат да видят отблизо живописта на Йордан Кацамунски, хартията, графиката и колажа на Недко Недков и експозицията със съвременен текстил „Материалът” с куратор проф. Анна Бояджиева.

Йордан Кацамунски (1943 – 2015 г.) е роден в Плевен. През 1971 г. завършва живопис в Академията за изящни изкуства в Белград, Сърбия, при професорите Младен Сърбинович и Раденко Мишевич. От 1972 г. е член на Съюза на българските художници. Има самостоятелни изложби както в много наши градове, така и по цял свят.

Недко Недков е завършил през 1993 г. ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – специалност „Графика“, при проф. М. Бумов. Директор е на Художествената галерия в Добрич. През 1995 г. е първата му самостоятелна изложба „Графика и ръчна хартия“. Автор е на Международния проект Експеримент студио „Хартия и графика заедно”, който обединява работата на художници от цял свят, приемащи идеята за популяризирането на работата с ръчна хартия и използването й в съвременната графика.

Експозицията със съвременен текстил „Материалът” с куратор проф. Анна Бояджиева, която се представя и със свои работи, ще покаже над 25 интересни автори.

Изложбите ще бъдат отворени за посещение до 31 май.

В ХГ Колекция „Дарение Светлин Русев“ проявите по повод Нощта на музеите и галериите започват в 17.00 часа с концерт на хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска. Посетителите ще могат да разглеждат до полунощ цялата постоянна експозиция на галерията.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest