Комисията по безопасност на движението отново заседава за достъпа на автомобили в Приморския парк

Комисията по безопасност на движението към Община Варна проведе днес второ заседание по повод регулирането на достъпа на автомобили в Приморския парк. На срещата присъстваха представители на собственици на имоти и заведения, на ГС „Варна диша“, велоклуб „Спартак“, представители на Логопедичната детска градина, на Института по метеорология и хидрология – клон Варна, на Зоологическата градина, на Дневния център за хора с увреждания „Ривиера“, на Делфинариума, зам.-кметът Христо Иванов, главният архитект Виктор Бузев, експерти от дирекциите „Правно-нормативно обслужване“, „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“, представители на сектор „КАТ – Пътна полиция“, „Областно пътно управление“, районните кметства. Председател на комисията и водещ на срещата бе зам.-кметът Тодор Иванов. До провеждане на заседанието в общинската администрация официално постъпиха писмено предложение от ГС „Варна диша“, и декларация от ГС „Събрание за защита на демокрацията- обединяващо собственици на недвижими имоти и търговски обекти, наематели, живущи и работещи в местност „Салтанат“ (в прикачения файл).

 По време на срещата бяха изразени много и различни становища „за“ и „против“ пълното спиране на автомобили в парка и забраната на достъп до заведения и до други частни имоти, отправени бяха и различни предложения за определяне на часови диапазон за достъп с автомобили до различни социални, образователни, спортни центрове, зоопарка, НИМХ-Варна, както и за зареждане на търговските обекти. От страна на живеещите в района бе поискан постоянен достъп с автомобили чрез въвеждане на пропуски. От „Варна диша“ заявиха, че могат да бъдат допуснати пропуски, но само и единствено до определени обществени обекти, след като шофьорите бъдат инструктирани как да се движат в парка.

 Предстои всички предложения да бъдат разгледани и обобщени, а протокол от заседанието на комисията ще бъде качен в сайта на община Варна www.varna.bg Пълен видеозапис от заседанието може да бъде намерен във фейсбук страницата LiveVarna.

На предходно заседание Комисията по безопасност на движението реши да бъде направена  промяна в новия Генерален план за организация на движението на територията на община Варна, с цел поставяне на забранителни знаци на входовете на парка и да бъдат разширени правомощията на Общинска полиция.

Pin It on Pinterest