Коледно настроение в Центровете за настаняване от семеен тип в Добрич

В рамките на два дни с червените ботушки потропва Дядо Коледа на вратите на Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания град Добрич.

Този път обаче прекрасните подаръци за децата и младежите не са изработени в неговата работилница, а са закупени и дарени от благородни хора, организирани от Сдружение „Операция: Плющено Мече“, пожелали магията на празника да достигне до всички човешки същества.

Радостта беше невероятна, показана от всички по различен начин, усмивките– широки.

Малко по-късно ни изненадаха група чаровни жени от Народно читалище Йордан Йовков 1941- с. Котленци, Община Добричка, сред които Кметския наместник Цветанка Георгиева, с три големи пана от ръчно изработени кукли, подбрани чрез проведен от читалището национален конкурс „Куклата на баба“. Същия е по идея на инициативен комитет с председател Тодорка Атанасова. Идеята – да бъдат дарени на децата и младежите с увреждания в град Добрич. Тази богата колекция от кукли, изработени от различни краища на страната, предизвика огромна радост за децата, младежите и персонала на КСУ, докоснал се до тях.

Още малко по-късно при децата и младежите пристигнаха нови подаръци от Центровете за деца и пълнолетни с увреждания и още дарители, организирани от Операция: Плюшено мече. Всички те ще озарят лицата им и ще направят дните им по-щастливи по-късно в празничните Коледни и Новогодишни дни.

Енциклопедии за животни и растения с красиви илюстрации за любознателните бяха част от подаръците за децата и младежите през годината от Фондация „Надежда 2001-98“ София с председател Снежанка Иванова.

Корнет Министрис с представител Бети Корнет -ТВ продуцент в САЩ, Атланта, Джорджия за поредна година пожела да насити празника им с емоцията, която носят коледните и новогодишни подаръци.

Дарител, пожелал да остане анонимен, също се включва в благородната кауза.

Всеки ден се обаждат дарители с желанието да подпомогнат децата и младежите с увреждания, които по различни обстоятелства са грижа на Община град Добрич.

Благодарим ви добри хора! Нека добрината ви се връща стократно! Нека радостта, която създавате за непознати, радва още повече вашите семейства!

Благодарим ви, че в тези трудни за всички времена, издирвате нуждаещи се от подкрепа и намирате начин да я осъществите!

Благодарим ви, че запазвате вярата в доброто у деца и младежи с различни житейски проблеми и им давате вяра, че радостта и щастието не са им изневерили!

За всички вас подаряваме припев от песен „Дано, дано, дано до всяко добро същество, застане поне още едно! Тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам дано дано!“

Желаем много здраве, вяра и любов във вашите семейства! Нека красота съпътства живота ви! Нека всички сълзи в очите ви са от радост!

С благодарност и обич!

Деца, младежи и екип на Комплекс за социални услуги град Добрич

Pin It on Pinterest