Коледен празник в село Капитановци

Уважаеми жители и гости на Капитановци, мили деца, в навечерието на светлите празници – Рождество Христово и настъпването на Новата 2020 година се обръщам към Вас, за да Ви пожелания много здраве, мир и благоденствие!

Бъдете все така задружни, помагайте си и продължавайте да сте добър пример за общност – заедно в делник и празник, позитивни и милеещи за своето родно място хора. Скъпи деца, бъдете здрави и послушни. Нека Дядо Коледа Ви донесе подаръка, за който мечтаете. Пожелавам на всички радост и топлина в душите и домовете Ви. Това каза областният управител Албена Георгиева, която бе гост на Коледен празник в село Капитановци. Албена Георгиева поздрави кмета на селото Десислава Иванова за това, че за пореден път обединява жителите за Капитановци.

На събитието, което се организира от кмета на селото Десислава Иванова, читалищните деятели и секретаря на кметството Сузана Георгиева, присъстваха още общинските съветници Огнян Ценков и Венци Пасков. В препълнената зала, артисти от Общински драматичен театър – Видин разказаха за Баба Гина (Минка Сурдулова) от село Калина Малина и един събудил се от зимен сън Мечо Пух (Ирина Флорова – Капелова), който с помощта на малчуганите разбра, че Коледа е светъл празник, изпълнен с вяра, надежда и любов, че светлините на елхата, огряват пътя към дома, а всички – и малки, и големи очакват с нетърпение добрия Дядо Коледа.

Pin It on Pinterest