Кметът Здравко Димитров проведе две важни срещи в Община Пловдив броени дни след изписването си от болницата

Градоначалникът първо направи оперативка със своите заместници, на която беше извършен преглед на строителната програма на общината.

Обсъдени бяха още подготовката на изборния процес в Община Пловдив и въпроси, свързани с предстоящата сесия на Общинския съвет и становищата на администрацията по точките от дневния ред.

По време на оперативката секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева докладва как върви подготовката на изборите на 11 юли. Тя съобщи, че на база на преговорите между представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-ото Народно събрание са образувани 459 СИК с общо 4047 членове. Кметът трябва да издаде заповед със списъка на местата, на които партиите ще могат  поставят агитационни материали.

Предстои да бъде изготвено становище на администрацията по предложението на група общински съветници за Забрана за издаване на разрешения за ползване на място общинска собственост в зоната на Централния площад и Цар-Симеоновата градина. То е внесено в Общинския съвет и ще бъде разгледано на предстоящата сесия. Целта е да стане ясно дали мораториумът  е законосъобразен и как ще се отрази на дейността на администрацията в  частта за приходите и на сроковете за издаване на разрешителни, ако бъде приет.

Следващата седмица предстои да бъде дадено строително разрешение за изграждането на пречиствателната станция на Пловдив като част от Водния цикъл, съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.  Той припомни, че това е най-големият обект по Водния проект и е на стойност 70 млн. лв. Основната цел, която ще бъде постигната с рехабилитацията на ПСОВ е намаляване на вредни вещества и биогенни елементи във водата.

По-късно градоначалникът се срещна и с районните кметове.

Кметът Здравко Димитров беше изписан от болницата в края на миналата седмица, след като претърпя спешна операция по смяна на тазобедрена става. Той остава в болнични, за да продължи с процедурите по раздвижване и възстановяване, но е в постоянна връзка с екипа и следи процесите по изпълнение на важните задачи.

Pin It on Pinterest