Кметът връчи на световните шампиони по волейбол от СУ „П.Р. Славейков” Златен почетен знак на Община Кърджали

Златен почетен знак на Община Кърджали и спортни екипи получиха от кмета на общината д-р инж. Хасан Азис световните шампиони по волейбол от „П.Р. Славейков“ днес.

Момчетата Мартин Пашов, Кристиян Иванов, Александър Робов, Павел Иванов, Стоян Стамов, Константин Дичев, Тодор Тачев, Викторио Хаджиев и Стефан Маринов , заедно със своя треньор Иван Халачев и директорът на учебното заведение Милко Багдасаров, бяха поканени от кмета, след като завоюваха най-високото отличие по време на Ученическите игри, които се проведоха в сръбската столица Белград през септември. По време на срещата волейболните ни звезди и техният треньор разказаха за играните мачове по пътя към победата и споделиха, че постижението им –световни шампиони, е първо не само за учебното заведение и Кърджали, но и за страната ни.

След срещата всички си направиха снимка за спомен пред сградата на общината, а кметът д-р инж. Хасан Азис каза: „Това е изключителен успех не само за нашите деца от СУ „П.Р. Славейков”, но се оказва, че това е първата световна ученическа титла за България. Момчетата са много мотивирани и в този смисъл те трябва да задържат тази титла и през следващите години”. По думите на кмета световната титла никак не е случайна, а тя е постигната с много труд и целеустременост през последните няколко години, за което говорят и успехите им през това време седмо, пето и накрай първо място.

„Аз се радвам на този успех, защото той е част от общите ни успехи в областта на спорта, постигнати в последните години – ще спомена тези на ФК „Арда”, за който поколения кърджалийци мечтаеха да влезе в А група. Направихме нещо повече – играхме за купата на България. Децата и младежите ни в борбата са на национално и европейско ниво, а в момента голямата ни надежда е в бокса – Ергюнал Сабри, който ще играе на световно първенство в Сърбия”, коментира кметът д-р инж. Хасан Азис.

Pin It on Pinterest