Региона

Кметът Васил Терзиев присъства на откриването на музикалния фестивал A to JazZ

Кметът на София Васил Терзиев присъства на откриването на фестивала за джаз музика A to JazZ, който се провежда под открито небе в Южния парк на столицата.

Васил Терзиев поздрави организаторите в лицето на Петър Димитров. 

Над 30 изпълнители и авторска музика от над 15 страни по света ще звучат на сцената на фестивала. 

През тези дни любителите на джаз музиката ще имат възможност да се насладят на нови български музиканти и утвърдени джаз таланти. Надявам се, че всеки един от нас ще отнесе скъп спомен от този музикален подарък, каза столичният кмет. 

Хубавата музика е не само вълнуващо преживяване, а е вдъхновение и възможност за нови впечатления. Истински уникални остават срещите с творците – чиито талант и присъствие са незабравими. Част от фестивалът е музикална конференция “Ей ту Джаз Толкс”, както и специалното организираната за най-малките – детска образователна програма “Ей ту Джаз Кидс”. 

През 2024 г. Столичната община продължава своята подкрепа за развитието на културата, подпомагайки проекти на културни организации и творци на София. 

Фестивалът е част от Културния календар на столицата. Той е член на Европейската фестивална асоциация и Европейската джаз мрежа. Програмата на фестивала може да се види тук.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest