Кметът Томов поздрави акушер-гинеколози от двете болници в Благоевград за Деня на родилната помощ

Кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов поздрави днес лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на двете болници – МБАЛ „ПУЛС – Благоевград“ и МБАЛ-Благоевград в чест на Деня на родилната помощ.

Първото бебе за 2021 година, Ангел е родено в Многопрофилна болница за активно лечение-Благоевград.

По случай Деня на родилната помощ, 21 януари, кметът инж. Румен Томов пожела на екипите от акушеро-гинекология и от неонатология (отделение за адаптация на новородени) здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високохуманната  професия посветена на най-ценното – раждането на нов живот.

В чест на празника Община Благоевград подарява на отделенията по един фетален монитор (апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции).

Ритуалът „поливане“ на болничния директор д-р Огнян Митев, който по професия е акушер-гинеколог бе извършен на тържествена церемония в МБАЛ-Благоевград.

На тържествата в двете болници присъстваха д-р Румяна Костадинова, началник на акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ-Благоевград и д-р Любомир Малчев, началник отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „ПУЛС – Благоевград“.

Старши акушерката Юлия Златкова в болница „ПУЛС-Благоевград“ и старши акушерката Камелия Пандалиева в МБАЛ-Благоевград, които са с дългогодишен опит в родилната помощ, разчупиха питки за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и признателни родилки, станали майки на прекрасни рожби. Родилките благодариха на екипите, в чиито ръце поели първия си дъх децата им.

Pin It on Pinterest