Региона

Кметът Терзиев: Основно почистване и обезопасяването на всички подлези към най-оживените булеварди в София ще бъде извършено

Възложих на дирекция “Аварийна помощ и превенция“ да изготви доклад с детайлно описание на щетите и нередностите, график за ремонтите и почистването и колко ще струва това на Общината.

Това заяви кметът на София Васил Терзиев. 
По думите му, „Състоянието на подлезите в София от години е критично. С екипа ми сме решени да променим това и от тъмни, мръсни и опасни места да ги превърнем в осветени и безопасни пространства. „
В своя фейсбук профил Васил Терзиев информира, че е почистен подлеза на Софийския университет. „На място установихме, че шахтите са в изключително лошо състояние и вероятно не са чистени с години. Затова не е чудно, че всеки пороен дъжд създава наводнения. В лошо състояние са и асансьорите, които са поддържани технически, но никой не се е грижил да са чисти.“, посочи също столичният кмет. 
Ще продължим с основното почистване и обезопасяването на всички подлези към най-оживените булеварди в града. Основно внимание ще обърнем на подлезите по булевардите “България” и “Цариградско шосе”. И не на последно място ще премахнем драсканиците по стените на подлезите, които някои наричат графити. Едното е вид изкуство, а другото – вандализъм, който загрозява градската среда, заяви също Терзиев. 
Предишното ръководство на общината не е имало никаква инициатива за поддръжка на подлезите. Оценката до момента показва редица нередности, липсващи елементи, висящи детайли, които са опасни. Но променяме и тази порочна практика, каза също Терзиев и допълни „Мой е ангажиментът да възстановя централните подлези във вида, в който всеки от нас би искал да ги вижда. Заедно с районните администрации да ги поддържаме чисти и безопасни. Разчитам и на съвестта на софиянци да ги пазят. Плащаме за разрухата с нашите пари, които вместо в ремонти на счупеното от нас самите, можем да инвестираме в много по-смислени проекти в нашия град, каза също Терзиев. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest