Кметът Пенчо Милков отличи и държавните шампиони по баскетбол за момичета

До три месеца трябва да се проведе повторна процедура за избор на обществен посредник на русенските граждани, след като общинските съветници не подкрепиха с мнозинство никого от двамата кандидати на последното заседание на ОбС.

    „Русенци имат нужда от още един канал за комуникация с институциите“, заяви кметът Пенчо Милков. 

Той подкрепи идеята пред местния парламент още през април и припомни, че изборът на местен омбудсман бе сред акцентите в предизборната му програма, а в бюджета за 2021 г. вече са предвидени и средства за издръжката на защитника.

    Съгласно правилника след одобрение на документите им кандидатите за обществен посредник трябва да преминат през събеседване със специализираната комисия от общински съветници – представители на всяка от партиите в местния парламент. На събеседването те представят концепциите си за действие в полза на обществото, комисията ги класира и предлага за одобрение на Общинския съвет. 

    Гражданите на Русе имат нужда от активна и борбена личност без партийни ангажименти, която да помага в комуникацията между тях и институциите, и в решаването на техните въпроси, жалби и сигнали. Община Русе изразява надежда, че в новата процедура комисията ще мотивира явяването на по-широк кръг от авторитетни и компетентни кандидати и ще направи своя обективен избор, взимайки предвид големия обществен интерес.

Pin It on Pinterest