Региона

Кметът Пенчо Милков награди европейския шампион по борба при момчетата Стефан Стефанов

Кметът на община Русе Пенчо Милков се срещна с възпитаника на Спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ Стефан Стефанов и неговия личен треньор Сава Савов. Русенският спортист бе награден за своята европейска титла в категория до 85 кг. при момчетата, която завоюва през месец май в гр. Лутраки, Гърция.

„Възхищавам се на спокойствието и концентрацията, с които успяваш да надделееш над противниците си. В твое лице младите спортисти виждат един одухотворен състезател и вярвам, че благодарение на теб ще успеем да привлечем в борбата ново поколение от още по-подготвени деца“, каза кметът. Той изказа специална признателност към треньора на Стефанов, чието наставничество превръща солиден брой спортисти в шампиони. 

Своята европейска титла русенецът завоюва, като на финала победи с технически туш 10:0 молдовеца Еуген Дохатер за едва 82 секунди. 

Състезателят на Спортен клуб по борба „Юнак – Локомотив“ и настоящ възпитаник на Спортното училище сподели, че е стартирала усилената му подготовка за предстоящото балканско първенство по борба, което ще се проведе през месец октомври в Скопие, Република Северна Македония. Неговата голяма цел е да получи квота за участие в Олимпийските игри. 

На срещата присъстваха още заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest