Региона

Кметът Николов към креативната индустрия: Бургас е неспирно вдъхновение!

С оценяване на комуникационни кампании, участващи в конкурсната програма, започна двадесет и четвъртото издание на най-големия и престижен форум на комуникационната индустрия в България.

Събитието се провежда  в Международен конгресен център Бургас и представя най-добрите примери от българската креативната индустрия.

С динамична програма от лекции и конкурсна част в рамките на три дни Фестивалът събира заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броадкастинг Груп и Нетинфо. Община Бургас е официален партньор на ФАРА’24.

„Добре сте дошли ! Запознах се с програмата на фестивала  – международни лектори, интригуващи и актуални теми, съпътстващи събития, диалог с младите,   всичко за един пълноценен обмен на идеи, контакти и срещи, на крачка от морския бряг. Вярвам, че ще успеете да съчетаете полезното с лятното настроение и духа на Бургас, който ще се превърне във ваше вдъхновение. Пожелавам ви успех и много доволни клиенти“, каза в приветствието си кметът  на Бургас, Димитър Николов.

На събитието присъства и Весела Йорданова, директор на дирекция“ Култура и връзки с обществеността“ .

В първия ден от Фестивала бяха представени участниците в категории Медийна кампания на Медийния и категория Кампания на Творческия конкурс, оценявани на живо от професионалистите в журито. 

В рамките на ФАРА 2024, беше открита и специална изложба на рекламна и продуктова фотография. Изложбата под надслов „Рекламата на фокус“ представя работата на български фотографи – доказани професионалисти,  практикуващи както в страната, така и с многобройни международни изяви и отличия за работата си.

Изложбата се организира от БАКА с подкрепата на Община Бургас.

Експозицията беше открита от Чавдар Кенаров, основател и творчески директор на Noble Graphics, председател на БАКА и член на Борда на Art Directors Club of Europe, и ще може да бъде разгледана до 6 юли в пространството пред Културен дом-НХК на площад Тройката.

Със свои фотографии в специалната селекция участват Александър Станишев, Васил Германов, Георги Андинов, Даниел Леков, Даниела Йорданова, Димитър Караниколов, Диляна Флорентин, Златимир Араклиев, Ивайло Петров, Любомир Игнатов, Любомир Сергеев, Михаил Новаков, Николай Абаджиев, Радина Ганчева, Тихомир Рачев.

„ФАРА се променя и все повече се превръща в пространство, което изследва творчеството във всичките му измерения“, с тези думи Чавдар Кенаров, председател на Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), откри фестивала. „Нивото на един конкурс се измерва с нивото на журито, а ФАРА 2024 се гордее от блестяща селекция от доказани специалисти, както в творческия, така и в медийния конкурс. Те правят ФАРА наистина стойностен фестивал“, допълни той.

ФАРА продължава със специалното участие на Черноморски международен литературен фестивал от 19.00 часа, Конгресен център.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest