Кметът на Видин се срещна с посланиците на Финландия и Швеция

Визитата на Н.Пр. г-жа Пайви Блинникка – посланик на Финландия и Н.Пр. г-жа Луиз Бергхолм – посланик на Швеция е с цел да опознаят Видин и региона.

Кметът Огнян Ценков ги приветства с „добре дошли“ и им подари картини, изобразяващи символа на нашия град – крепостта „Баба Вида“.

По време на срещата Ценков запозна дипломатите с развитието на Общината в сферата на икономиката, инвестиционната политика, социалните услуги, туризма, културата и спорта. Той подчерта, че в момента се реализира един от най-мащабните проекти по оперативна програма на Европейския съюз – „Основна реконструкция на централна пешеходна зона в гр. Видин“. Кметът обясни, че с неговото изпълнение не само ще се промени визията на централната част на града и тя ще стане още по-привлекателно място за гражданите и гостите, но и ще се създаде по-комфортна, безопасна и достъпна среда. Огнян Ценков сподели още със своите гости, че старопрестолният Видин се гордее със своята над двехилядолетна история, с богатото си културно-историческо наследство и с етническата си толерантност.

Посланиците на Финландия и Швеция благодариха на видинския кмет за топлия прием и изразиха чудесните си първи впечатления от Видин.

Pin It on Pinterest