Кметът на Видин с поздрав по случай Международния ден на ромите

В своя поздравителен адрес д-р Цветан Ценков отбелязва, че 8 април не е случайно избрана дата – свързана е с почитта към жертвите на Холокоста от ромския етнос и ни напомня колко важно е да съхраним разнообразието в нашето общество.

„Затова аз, както и цялото ръководство на Община Видин винаги сме се водили от принципа за равнопоставеност на видинските граждани – независимо от тяхната етническа принадлежност. Това е начинът да живеем, както и досега, в среда на толерантност и взаимно уважение и да постигнем общата ни мечта – просперитета на нашия роден Видин“, подчертава кметът. Той приветства жителите на общината от ромската общност за това, че в съвременния глобализиращ се свят съумяват да запазят своята уникална култура, традиции и обичаи и им пожелава здраве, късмет и много поводи за гордост.

Всяка година във Видин Международният ден на ромите се отбелязва с провеждане на кръгла маса и възпоменателна церемония на брега на река Дунав, където във водата се хвърлят червени карамфили в памет на жертвите на Холокоста от ромския етнос. Заради епидемичната ситуация тези традиционни прояви сега не бяха организирани.

Pin It on Pinterest