Кметът на Видин награди талантлива млада пианистка

Анна Русева, която е ученичка в V клас на средно училище „Цар Симеон Велики“, бе удостоена с Гран При в Десетия конкурс за млади пианисти-непрофесионалисти „Нашите деца свирят Бах“, провел се на 5 юни в Благоевград.

По този повод кметът д-р Цветан Ценков покани талантливото момиче, за да му връчи грамота, почетен плакет и подаръци от Община Видин.

Той разгледа също отличията, които младата пианистка е получила от участието си в престижния конкурс и заяви: „Гледай с достойнство тези прекрасни награди, гордей се със себе си и с възпитанието, което са ти дали родителите“. Д-р Ценков й пожела още да не забравя старопрестолния град, в който е родена и да стане в бъдеще почетен гражданин на Видин.

Бащата на момичето Александър Русев благодари на кмета за вниманието и за оказаната чест. „Искам да Ви уверя, че където и да се е изявявала Анна на конкурси и да е получавала награди, е от името на Видин, така че името на нашия град се прославя и по този начин в лицето на едно дете. Благодаря и за това, че сте възприели като кауза да подкрепяте културата, изкуството, туризма – неща, които нашият град притежава и трябва да развива“ – каза той.

Анна Русева свири на пиано от шестгодишна, а неин музикален педагог е Ана Илиева. Досега даровитата млада видинчанка е участвала в осем национални и международни конкурса, като в шест от тях е спечелила общо три златни, два сребърни и един бронзов медал.

Pin It on Pinterest