Кметът на Варна връчи наградите на Асоциация „Да съхраним жената“

Кметът на Варна Иван Портних връчи част от наградите на Асоциация „Да съхраним жената“ и на Асоциация „Образование, иновации и развитие“ –  инициатори и домакини на публичното номиниране, класиране и награждаване на достойни хора, с ярък принос за Варна.

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Община Варна.

„Поздравления за организаторите на събитието и за отличените – за упоритостта и креативността, с които продължават да работят и да се справят с новите предизвикателства, пред които сме изправени всички. Убеден съм, че достойните варненки и успешни мениджъри в нашия град са много повече и всеки един от тях заслужава уважение и подкрепа. Вярвам в тези хора, защото със своята инициативност, амбиция и труд, са част от енергията, която движи Варна напред!“, заяви кметът Иван Портних.

Тази година призът „Достойна варненка“ бе за д-р инж. Меглена Плугчиева и за проф. д-р Жанета Георгиева. Отличени в конкурса „Жена предприемач и мениджър 2020“ са Вяра Николова, категория „Жена предприемач“ в сферата на частното образование и обучение, собственик и управител на езикова школа „Материка“; Мила Маврова, категория „Жена мениджър“ в сферата на изкуството и културата, управител на фондация „Звезди в изкуството“; Светлана Йосифова – категория „Арт-предприемач“ в творческата работа с деца, управител и собственик на сдружение за творческа дейност и интеграция „Арт-Визия. Награди в конкурса „Млад предприемач и мениджър 2020“ получиха Стилиян Кърджилов, Александър и Катерина Зарчеви и Майя Атанасова.  Връчени бяха и сертификати на младежи и девойки, успешно преминали обучение по проект „Варненска Академия за Младежко Предприемачество“.

Номинациите за наградите се излъчват от обществен съвет, състоящ се от частни фирми, неправителствени организации и физически лица, обясни Йорданка Ненчева, председател на Асоциация „Да съхраним жената“. Тя подчерта, че конкурсите имат за цел да популяризират примера на изявени предприемачи и мениджъри от всички браншове на икономиката, науката, образованието, културата, социалната сфера и спорта през 21 век.

Pin It on Pinterest