Региона

Кметът на София Васил Терзиев присъства на „първа копка“ на спортни площадки в двора на 156 ОУ „Васил Левски“ в район „Кремиковци“

Развитието на Северните територии е един от приоритетите в мандата на Васил Терзиев и екипа му

Футболно игрище и площадки за баскетбол и волейбол ще бъдат изградени в двора на 156 ОУ „Васил Левски“. Финансирането е осигурено от програма „Красива България“ след спечелен от районната администрация проект.  Очаква се спортните площадки да бъдат готови за новата учебна година и да се ползват както от учениците в 156 ОУ „Васил Левски“, така и от децата в квартала.

Днес столичният кмет Терзиев посети район  “Кремиковци” по покана на районния кмет Лилия Донкова. Той се срещна със служителите и провери изпълнението на строителни обекти.  
 
„Развитието на Северните територии е наш приоритет. Разчитам на вас, на вашата отговорност и професионализъм да променяме средата и живота на хората.“ Това каза столичният кмет по време на разговора си със  служители. “Моята цел е районните администрации да бъдат доста по-овластени откъм ресурси и да участват в ключовите процеси и в определянето на приоритетите, за да се справят с предизвикателствата“, подчерта Терзиев.

През днешния ден столичният кмет провери и изпълнението на строителните дейности в  кметството на квартал „Кремиковци“, където се извършва основен ремонт на покрива и саниране на сградата. Предстои подмяна на отоплителната инсталация с термопомпи, което ще спести разходи за отопление през зимата.  Финансирането е осигурено по споразумение между Васил Терзиев и министъра на регионалното развитие и благоустройството. Още две сгради ще бъдат санирани в района със средства,  отпуснати от МРРБ – кметството във Враждебна и Дома на културата в Бухово.

През тази година е санирана  сградата на читалището в гр. Бухово. Реновирани са две детски площадки в детската градина в гр. Бухово, както и детските  площадки в с. Желява,  в кв. „Враждебна“.

Реновирани са тротоарни настилки в кв. „Кремиковци“, кв. „Враждебна“, кв. „Челопечене, с. Долни Богров, с. Горни Богров, с. Яна и с. Желява. В момента се ремонтират тротоари в гр. Бухово. Предстои да започне и ремонта на  тротоари в кв. Ботунец.

В момента се провежда процедура за избор на изпълнители за ремонти на покрива на административната сграда на района, на сградата на старото кметство в гр. Бухово,  физкултурния салон на 116 ОУ “Отец Паисий” в с. Яна, на помощната сграда на детската градина в с. Яна , както и на покрива на детската градина в кв. Враждебна.

Предстои да бъде обявена процедура за основен ремонт на физкултурния салон на 117 СУ “Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Бухово. Средствата са осигурени  по спечелен проект по програма на Министерството на образованието и науката.

По думите на кмета Лилия Донкова най-важният пътен инфраструктурен обект е ул. „Челопешко  шосе“ . В бюджета на Столичната община са заложени средства за основен ремонт от Околовръстен път до моста на кв. Челопечене. Предстои провеждане на  обществена поръчка от общината за избор на изпълнител. От Софпроект изготвят проекти за участъка от бул. “Ботевградско шосе” до Околовръстен път.  „Челопешко шосе“ ще даде бърза връзка на северните територии с централната градска част.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest