Региона

Кметът на София Васил Терзиев чете разкази на деца от центровете за настаняване от семеен тип

По  повод 24 май – Денят на славянската писменост и култура, кметът на София Васил Терзиев покани в Столична община децата от центровете за настаняване от семеен тип „Детелина“ и „Вълшебство“.

 Столичният кмет им прочете откъси от книгата на  Станка Пенчева „Мили, бате..Писма от един дакел“, а по-късно в четенето се включиха и част от учениците. 
 „Обещайте ми да четете, да бъдете приятели с книгите и да разбирате какво пише в тях. Книгите да станат част от вашия живот, защото само така ще намерите своето място в света и ще бъдете щастливи и успешни в това, с което се занимавате“ , каза кметът на децата.  Обещайте ми и да спортувате, защото спортът ще ви направи по-силни и здрави.  
С готовност да покажат колко знаят и колко много са научили децата рецитираха стихове, споделиха кои са любимите им занимания, какво спортуват  и мечтите си какви искат да станат, когато пораснат.  Васил Терзиев  им показа кабинетът си, запозна ги със задачите на кмета, свързани с грижата за града и с работата на Столична община и ги покани един ден да работят в общината. А на тръгване им поради по една торба с книжки. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest