Региона

Кметът на София се включи в дебати на местен младежки парламент

Конкретни предложения в сферата на опазване на културно-историческото наследство, организирането на културни събития в кварталите на София, включването на гражданите и професионалната ориентация на младите хора  обсъди кметът на София Йорданка Фандъкова с участници в „Местния младежки парламент „Мисия възможна“.   

Младите хора се включиха  в  симулация на заседание на Столичния общински съвет  в рамките на проект на  Сдружение „Младежки компас“, финансиран по програма „Европа“ на Столичната община.   

Студенти и ученици работиха в три комисии – „Образование, култура, наука и културно многообразие“, „Опазване на околната среда“ и „Децата, младежта и спорта“ и подготвиха доклади с конкретни политики, които обсъдиха по време на симулирано заседание на общинския съвет.     Кметът на София Йорданка Фандъкова даде висока оценка на предложенията им и се включи с дебатите.

„ Видях една свършена работа на база на информация,  която сте се постарали да получите и на базата на вашите виждания за развитието на града, каза кметът на младите хора по време на срещата.  За мен това е най- добрият проект на програма „Европа“, на който съм присъствала, проект  който насърчава гражданската активност на младите хора.  Създадохме програма „Европа“ преди няколко години, за да насърчим информираността и гражданско участие и решенията за града,  посочи още Фандъкова.
Кметът им връчва сертификат за завършен „Местен младежки парламент: „Мисия възможна“. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest