Региона

Кметът на София поиска от СДВР да осигури реда в столицата по време на футболната среща между България и Унгария

Кметът на София Васил Терзиев разговаря днес с директора на СДВР – главен комисар Любомир Коларов, за предстоящата футболната среща между отборите на България и Унгария.

„Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих искал в София да се провеждат футболни срещи, на стадионите да има публика и в същото време да бъдат гарантирани сигурността и реда в нашия град. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното ниво и има нужда от промяна“ – каза кметът на столицата.

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението в района около Националния стадион „Васил Левски“. Столичният инспекторат, съвместно с организатора на футболната среща, ще извърши проверка за състоянието на обекта и зоната около стадиона преди и след провеждането на спортното събитие.
 
Във връзка с провеждането на футболната среща се въвежда и промяна в организацията на движение около Националния стадион.
 
От 08:00 часа до 22:00 часа на 16 ноември се забранява престоят и паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски“,  както и на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между бул. „Драган Цанков“ и ул. „Ген. Гурко“ от страната на Националния стадион, на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Любен Каравелов“.

От 13:00 часа на 16.11.2023 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забранява влизането на пътни превозни средства с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (в участъка между бул. „Драган Цанков“ и пл. „Орлов мост“), по ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“, по бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest