Региона

Кметът на София откри European Music Forum

За първи път в историята си събитието се провежда на Балканите

Кметът на София Васил Терзиев откри официалната част на 12-ото издание на European Music Forum. Събитието се организира от Европейския музикален съвет, домакин е Българска музикална асоциация. European Music Forum за първи път в историята си се провежда на Балканите.
Темата на форума тази година е равнопоставеност – Equity in Music. Събитието ще обърне внимание на липсата на равнопоставен достъп до отворените европейски пазари на музикантите от Балканите и югоизточна Европа. 

Заедно с Васил Терзиев на откриването говориха министърът на културата Найден Тодоров, Михалис Каракацанис и членът на борда на Европейския музикален съвет и организатор на форума Мила Георгиева.

“Докато бях предприемач, съм виждал как колективната работа създава повече възможности и наистина елиминира дискриминацията. Но и тогава имаше нещо, за което рядко се говореше – че има разделение, базирано на географията. И че заради него няма равен достъп до пазарите и равен достъп до възможности. Разбира се, има различни причини за това разделение. Но преодоляването му носи само ползи – създава много нови възможности, включва нови хора и това подпомага екосистемата на всяка индустрия, защото това вдига колективно нивото” – заяви Терзиев.

Форумът продължава два дни в “Топлоцентрала”. Освен различните дискусии и срещи, на него има и музикални изпълнения от български творци. 
“Отварянето на вратите създава само плюсове. Пожелавам ви да имате ползотворни срещи и дискусии, да изградите нови приятелства и да се върнете отново в София” – завърши Терзиев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest