Региона

Кметът на София награди атлети в неравностойно положение

По повод Деня на българския спорт кметът на София Васил Терзиев удостои с плакети за завоювани спортни постижения атлети в неравностойно положение.
Младежите от Спешъл Олимпикс България,  Българска Паралимпийска федерация и Федерация за адаптирана физическа активност България бяха поздравени и от заместник-кметa по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ Яна Генова, заместник-кметa по направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ Надежда Бачева, както и от председателите на постоянни комисии от Столичния общински съвет Димитър Шалъфов и Мирослав Боршош.
За 12 поредна година Столична община предоставя финансови и предметни награди за високи постижения на ученици и младежи от София. През 2024 г. са отличени 246 млади спортисти от столицата.
„Искам да благодаря на атлетите за това, че ни дават повод за гордост и че са източник на вдъхновение, защото не се предават и се борят за своите високи постижения. Това трябва да бъде пример за всички нас. Искам също така да им обещая, че ние ще продължим да подкрепяме спорта в София и че ще се постараем да подобрим инфраструктурата и условията, при които те се подготвят. Също така трябва да изкажа специални благодарности на ръководителите, на треньорите и на семействата на атлетите за подкрепата, която им оказват. Знам, че тя е безценна“, заяви Васил Терзиев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest