Кметът на Русе прие заместник-кмета на Букурещ

Български храм ще бъде построен в столицата на Румъния, решиха управниците


Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна днес със заместник-кмета на Букурещ Аурелиан Бъдулеску. Повод за посещението на Бъдулеску е предстоящото изграждане на български храм в столицата на Румъния. На срещата присъстваха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, заместник-кметовете Златомира Стефанова, Димитър Недев и Енчо Енчев, и първият секретар в посолството на Република Румъния у нас Ивайло Маринов.
 „Изграждането на българска църква в Букурещ ще бъде поредната важна стъпка в утвърждаването на добрите ни отношения“, заяви кметът на Русе. Той сподели впечатления от посещенията си в румънската столица, поддържането на храмовете и развитието на духовния живот там. „Русе е не само първият град, който ви посреща в България, но и символ на приятелството между двата народа“, каза още Пенчо Милков.
Аурелиан Бъдулеску покани делегация от Русе да посети Столичната община в Букурещ за обмен на добри практики. Институцията изпълнява редица административни проекти, които се ползват като еталон и от други румънски общини. Зам.-кметът на Букурещ изрази увереност, че близостта между двата града е не само териториална, но и приятелска, и ще продължи да се развива и в годините напред.

Pin It on Pinterest